Meitziboin syömä viikon lihasatsi- arvio (lienee yli kilon?)
Pohjoismaisten ravitsemussuositusten luonnoksessa lihan ja lihatuotteiden viikkokulutuksen yläraja vaihtelee 500 grammasta 350 grammaan.
Jos määrä jaetaan tasaisesti koko viikolle, se tarkoittaa maksimissaan 50 grammaa lihaa tai lihavalmisteita päivässä.
Näinä päivinä Suomalainen mies syö punaista lihaa ja lihatuotteita keskimäärin noin 760 grammaa viikossa.
Naisistakin yli kolmannes syö punaista lihaa ja lihavalmisteita yli puoli kiloa viikossa.
Punaisessa lihassa on paljon hyvälaatuista proteiinia, hyviä rasvahappoja, rautaa, sinkkiä, A-vitamiinia, monia B-ryhmän vitamiineja, MUTTA - punaisessa lihassa on myös paljon tyydyttyneitä rasvahappoja, joita saamme helposti ja runsaasti liikaa.
Lohtakin vois silloin tällöin syödä, mutta kun sen liha ON PUNAISTA, niin olkoon.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti