01 lokakuuta 2024

Medical Daily: Koivunmahla on terveyspommi

Kuvahaun tulos haulle koivunmahla

Medical  Daily- lehti ylistää koivunmahlan terveysvaikutuksia. Koivu tuottaa keväisin mahlaa jopa viisi litraa vuorokaudessa.

Ulkonäöltään ja tuoksultaan vedenkaltainen koivunmahla sisältää mm. ksylitolia, proteiineja, aminohappoja, vitamiineja ja mineraaleja. 

Tutkitusti todistettuja terveysaikutuksia on ainakin ksylitolilla, mutta on  todennäköistä, että vähän tutkitulla mahlalla on useita muitakin hyviä terveysvaikutuksia.

Mahla lisää hammasterveyttä  Koivunmahlan käyttäminen hammasharjauksessa auttaa pitämään yllä hammasterveyttä, sillä mahla sisältää ksylitolia eli koivusokeria. Ksylitolilla on kyky ehkäistä kariesta aiheuttavan bakteerin lisääntymistä ja tarttumista henkilöltä toiselle, koska bakteerit eivät kykene käyttämään ksylitolia ravinnokseen, jolloin hampaille haitallisia aineenvaihduntatuotteita ei synny. Lisäksi bakteereja sisältävän plakin määrä vähenee ja se irtoaa helpommin harjatessa. 

Poistaa selluliittia
Koivunmahlan diureettinen eli nestettä poistava vaikutus voi auttaa poistamaan elimistöstä haitallisia aineita kuten esimerkiksi virtsahappoa.
Koivunmahlan väitetään jopa vähentävän selluliittia elimistöstä. Dermatologisten testien mukaan iho pehmenee ja kiinteytyy jo kuukaudessa, jos koivunmahlaa käyttää kahdesti päivässä.

 Alentaa kolesterolia
Koivunmahlassa olevilla saponiini-yhdisteillä sanotaan olevan kolesterolia alentavia vaikutuksia. American Journal of Clinical Nutrition -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan saponiinit voivat alentaa kolesterolia sitomalla sappihappoja ja kolesterolia.

 Edistää maksan terveyttä
Koivunmahlaa pidetään myös hyvänä maksan puhdistajana, koska sillä on kyky neutralisoida elimistölle haitallisia aineita kuten alkoholia ja tyydyttyneitä rasvoja. Vuonna 2012 julkaistun puolalaistutkimuksen mukaan Pohjois- ja Itä-Euroopassa lisäravintona käytetty koivunmahla edisti myös maksan terveyttä.

 Edistää munuaisten terveyttä
Koivunmahlan käyttämisen uskotaan edistävän myös munuaisten terveyttä, sillä se suodattaa elimistöstä muun muassa ylimääräistä suolaa, virtsahappoa, fosfaatteja, ureaa ja ammoniakkia. Tämä saattaa auttaa myös painon pudottamisessa.

 Uudistaa ihoa
Koivunmahla voi sopia myös ihonhoitoon. NYR Natural Newsin mukaan siitä voi olla apua muun muassa ekseeman ja aknen hoidossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti