26 joulukuuta 2021

Venäjältä tuli jouluviesti Suomelle ja Ruotsille

Venäjän ulkoministeriön tiedottajalla Marija Zaharovalla oli Suomelle ja Ruotsille jouluviesti.










Venäjän ulkoministeriön tiedottajalla Marija Zaharovalla oli Suomelle ja Ruotsille jouluviesti: 

«Если Финляндия и Швеция вступят в НАТО, то Россия ...»

- Nato houkuttelee Suomea ja Ruotsia jäsenekseen peräänantamattomasti, sanoi Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Marija Zaharova valtiollisen televisiokanavan RT:n haastattelussa.

– Tämä ei ole jäänyt Venäjältä huomaamatta. On itsestään selvää, että Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyydellä olisi vakavia sotilaallisia ja poliittisia seurauksia ja se vaatisi Venäjältä tarkoituksenmukaisia vastatoimia, sanoi Zaharova.

Hänen mukaansa Moskovassa pidetään Suomen ja Ruotsin perinteistä sotilaallista liittoutumattomuutta tärkeänä osana Pohjois-Euroopan vakauden säilyttämisessä.

Nato, Suomi ja Ruotsi tiukkana

Suomi ja Ruotsi tekevät yhteistyötä Naton kanssa ja ovat muun muassa osallistuneet yhteisiin sotaharjoituksiin ja vaihtaneet tietoja keskenään.

Venäjän valtion rahoittama uutiskanava RT raportoi, että Venäjä on vaatinut Natoa sitoutumaan siihen, että se ei keskitä joukkojaan lähelle Venäjän rajoja.

Venäjä on myös vaatinut Natolta takeita siitä, että sotilasliitto ei laajene itään päin.

Sekä Nato, Suomi että Ruotsi ovat ilmoittaneet, että itsenäisillä valtioilla on oikeus itse päättää omista asioistaan, muun muassa mahdollisesta Naton jäsenyydestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti