04 kesäkuuta 2024

Nainen karkotti vahingossa hyttyset pihaltaan

 – Tällä esineellä se onnistui

Julkaisun tekijä oli avannut tällaisen ilmanraikastimen ulkopöydälleen. Eräässä nettikaupassa myyntihinta on euron kappaleelta.


Netissä kiertää uusi vinkki hyttysten karkottamiseksi.            Vinkki jaettiin Facebookin Mökkihöperöt-ryhmässä.


Julkaisun tekijä oli asettanut ulkopöydälle sitruunantuoksuisen ilmanraikastimen ja havainnut yllätyksekseen, ettei pöydän ympärillä ollut hetken kuluttua enää hyttysen hyttystä. 

Julkaisun kirjoittaja kertoo päivityksessä, ettei hänellä ollut tuolloin yllään mitään hyttyskarkotetta.

Kyseessä oli Puolassa valmistettu sitruunantuoksuinen General Fresh ilmanraikastin. Sitä saa nettikaupoista noin eurolla.

Hyönteistutkija Reima Leinonen myöntää, että ilmanraikastin voi todella toimia myös hyttyskarkottimena. Ilmiölle on kaksi mahdollista selitystä:

- Joko hyttyset karttavat sitruunan hajua, tai sitten tuoksua on ilmassa niin voimakkaasti, etteivät hyttyset löydä ihmisen tuottamaa hiilidioksidin tuoksua yhtä helposti.  Kaikki perustuu siihen, että se on voimakas tuoksu. Hyönteiset elävät nimenomaan hajujen maailmassa. Käytännössä kaikilla hyönteisillä on hyvä hajuaisti.


– Nyt tuntuu siltä, että hyttysiä on järkyttäviä määriä ja tämä vuosi on ihan älytön. Se voi tarkoittaa, että parin kolmen viikon päästä – joka on hyttysten keskimääräinen elinikä – tilanne voi helpottua suunnattomasti.

Leinonen toppuuttelee iloisuutta, etteivät kaikki hyttyset suinkaan ole vielä kuoriutuneet munistaan, eli ininä ei lakkaa juhannukseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti